Anna Nilssons squashkaka

Sätt ugnen på 170 grader
Riv squash och pressa ur all vätska så det blir ungefär 4-5 dl squash
Vispa 3 ägg och 3 dl socker pösigt
Blanda 3 dl vetemjöl, 2 msk vaniljsocker, 3 tsk bakpulver, 1,5 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 0,5 tsk malen ingefära och nypa salt i en egen bunke
Rör ner de torra ingredienserna i ägg/socker-smeten
Rör ner 1,5 dl rapsolja
Blanda i squash-rivet

Häll smeten i smörad och bröad form.
Gräddas i ca 50-55 minuter, håll koll med sticka, kakan ska inte kännas lös.

Ta ut kakan och låt den svalna.

Toppa med Cream Cheese frosting och dekorera med t.ex. mynta eller citronmeliss.

 

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphia-ost (eller annan färskost)

Rör ihop och bred eller spritsa ut på kakan.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.