Anna Nilssons rabarberchutney

Glöm inte att spara några rabarberstänger till chutney…

1.Slanta (och före det, eventuellt, potatisskala rabarberna om de har väldigt tjockt skal) strax under 1 liter rabarber och lägg i kastrull.
2.Häll i 2,5 msk ättika.
3.I med 5 dl socker.
4.Och 1,5 dl vatten
5.Hacka 2 ”normalstarka” chilis med frön och allt, kasta ner dem också.
6.Skiva en stor eller två små halverade rödlökar, ner i kastrullen.
7.Riv ca 3 msk färsk ingefära.
8.Koka upp alltihop under omrörning, låt sedan puttra i sisådär 30 minuter. Salta och peppra efter tycke och smak.
9.Häll genast upp i burkar, på med locket, in i kylen.


KLART!

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.