Kö för odlingslott

Välkommen att ställa dig i kö för att få en lott i Skarpnäcks fritidsträdgårdar! Väntetid har på senaste åren varit cirka ett år, men nu har vi fler köande än tidigare och väntetiden kan bli längre. Våra lotter är på 100 kvadratmeter och de är odlingslotter utan stuga. Vi har 101 lotter på området.

E-posta styrelsens köansvariga för att ställa dig i kön. E-postadress vantelista.sft@gmail.com
Vi tar ut en köavgift på 100 kr per år. Den betalas till plusgiro 4857543-5 eller Swish 123 064 39 65 efter kontakt med köansvariga. Senast 31 mars måste den ha betalat som redan står i kön sedan tidigare år.

Så fungerar vår kölista
Vi skickar ut kallelse till visning och de som kommer på visningen får välja lott i den ordning de står i kön. Vi kommer att kalla fler köande än det finns lediga lotter. 

Du kan tacka nej* till erbjuden lott två gånger och fortfarande behålla din köplats. Om du tackar nej till erbjuden lott en tredje gång så flyttas du ner till sista plats i kön.

Vi visar nya lotter under perioden 15 mars till 15 oktober, en gång på våren och en gång på hösten.

Du ansvarar för att de uppgifter vi har för att kontakta dig är aktuella.

*Dessa saker innebär att tacka nej:

  • Att inte komma på visning.
  • Att komma på visning men att avvika innan lotterna är utdelade.
  • Att tacka nej till någon av de lotterna som visas under visningen.

Våra lotter
När en lott blir ledig har den ofta varit obrukad i en säsong. Det innebär att i början blir det ett ordentligt arbete med att gräva upp land och få bort gräs och ogräs. Marken vi odlar på är tung lerjord. Det är en mycket bra jord, som innehåller mycket näring och håller fukt bra, men lerjord kräver hela tiden att det tillförs organiskt material för att den ska bli hanterlig. I början är den tung att gräva. Detta ska inte avskräcka någon, men är bra att känna till. De första åren med en lott på vårt område kräver mycket arbete.

Karta över området
En karta med lottnumren tydligt markerade.  Lotterna 111, 116, 117, 118, 122, 147, 152, 153, 157, 158 och 167 är gemensamma områden som inte hyrs ut av olika anledningar (oftast att de är för skuggiga).
:: Hämta kartan som pdf

Under fliken För medlemmar kan du läsa mer om vad som gäller i föreningen.