Kö för odlingslott

Välkommen att ställa dig i kö för att få en lott i Skarpnäcks fritidsträdgårdar! Väntetid har på senaste åren varit cirka ett år, men nu har vi fler köande än tidigare och väntetiden kan bli längre.

Våra lotter är på 100 kvm och de är odlingslotter utan stuga. Medlemsavgift i föreningen är 200 kr per år. Arrendet för en lott är 600 kr per år.

E-posta styrelsens köansvariga för att ställa dig i kön. E-postadress vantelista.sft@gmail.com
Vi tar, sedan 2017, ut en köavgift på 100 kr per år. Den betalas till plusgiro 4857543-5 efter kontakt med köansvariga Jonny Mård eller Osman Baker. Senast 1 mars måste den ha betalat som redan står i kön.

Så fungerar vår kölista
Vi skickar ut kallelse till visning och de som kommer på visningen får välja lott i den ordning de står i kön. Vi  kan kalla fler köande än det finns lediga lotter. Det är viktigt att du som köande svarar på kallelsen antingen du kan komma eller ej.  De som inte svarar kommer inte att få fler erbjudanden.

Du kan tacka nej till erbjuden lott en gång per år, i max två år, och fortfarande behålla din köplats. Om du tackar nej till erbjuden lott en tredje gång så flyttas du ner till sista plats i kön.

Vi visar nya lotter under perioden 15 mars till 15 oktober, en gång på våren och en gång på hösten.

Du ansvarar för att de uppgifter vi har för att kontakta dig är aktuella.

Våra lotter
När en lott blir ledig har den ofta varit obrukad i en säsong. Det innebär att i början blir det ett ordentligt arbete med att gräva upp land och få bort gräs och ogräs. Marken vi odlar på är tung lerjord. Det är en mycket bra jord, som innehåller mycket näring och håller fukt bra, men lerjord kräver hela tiden att det tillförs organiskt material för att den ska bli hanterlig. I början är den tung att gräva. Detta ska inte avskräcka någon, men är bra att känna till. De första åren med en lott på vårt område kräver mycket arbete.

Under fliken För medlemmar kan du läsa mer om vad som gäller i föreningen.

Ett svar till “Kö för odlingslott”

Kommentarsfunktionen är stängd.